Kurser för allmän språkexamen (YKI)

I tjänsten Finnishcourses.fi finns kurser för allmän språkexamen (YKI) i Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla, Åbo, Tammerfors och Uleåborg. Du kan avlägga kurser och examina på olika orter i Finland.

Du hittar en lista över alla kurser för allmän språkexamen och eventuella språkprov i tjänsten Finnishcourses.fi bakom denna länk: Lista över kurser för allmän språkexamen (YKI). Om sidan är tom, finns det för närvarande inga kurser på webbplatsen.

Information om den allmänna språkexamen

Den allmänna språkexamen förvaltas i Finland av Utbildningsstyrelsen. Bakom denna länk hittar du Utbildningsstyrelsens webbsida om allmänna språkexamina (YKI): Utbildningsstyrelsens webbsida om allmänna språkexamina (YKI). Webbplatsen finns på finska, svenska och engelska.

Du kan anmäla dig till den allmänna språkexamen endast på internet via tjänsten Studieinfo. Anmälningssidan finns bakom denna länk: Anmälningssidan på Studieinfo. Kom ihåg att anmäla dig till ett test på rätt nivå.

På InfoFinlands sidor hittar du information om studier i finska och svenska språket.

I InfoFinland hittar du också mycket information om studier i finska språket på internet.

Kom ihåg att YKI-testet är avgiftsbelagt. Ta med dig en officiell identitetshandling till testet. Följande identitetshandlingar godkänns:

  • pass
  • identitetskort (identitetskort med foto som utfärdats av en myndighet i ett EU-land)
  • främlingspass
  • resedokument för flykting
  • Försvarsmaktens identitetskort med chip och foto.

Om du inte har en identitetshandling med dig får du inte delta i testet och du får inte heller dina pengar tillbaka.